Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

14 juni 2007

Det regnar i Tokyo

Det har pirrat i magen inför den här resan. Första gången i Japan, första gången i Asien till och med, och dessutom på egen hand. Nåväl, resan gick bra, men 22 timmar på väg (tåg, flyg via Amsterdam, tåg och taxi från Narita till hotellet) frestar ändå på. Men även om dagen gick till förberedelser inför morgondagens möte, om än i sömngångartempo, så hann jag med att se lite av regnigt Tokyo (betonar "lite").

Lunchen blev en överaskning. Jag gick in på ett ställe som verkade trevligt, japaner ville i vart fall äta där, men som saknade engelskspråkiga menyer (som så många andra etablissemang) och bad om något gott. Grillad lax, ris, picklad gurka och ytterligare någon obestämbar inläggning var både gott och prisvärt (cirkus femtilappen inklusive iste).

Promenaden, för att låta maten sjunka undan, gick genom Shibaparken till Tokyo Tower; en kopia på Eiffeltornet något högre än förlagan. Parken var mysig och huserade ett rökelsedoftande .
tempel, kopian bara en kopia (i alla fall från marken).

I Tokyo finns pubar av brittiskt stuk. Efter ett par timmars arbete på hotellrummet satt det fint med en en Kirin (på fat) och nötter. När jag insåg att kurret i magen åter igen var hunger, fick det dessutom bli en Fish & Ships ackompanjerad av en ale (Bass, också den på fat).

Etiketter: