Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

17 juni 2007

Shurislottet och norra Okinawa


Gårdagen avslutades med regn och tidigt imorse trummade det fortfarande på utanför hotellfönstret. Vid tiotiden, när vi drog från hotellet har det ljusnat på himlen och solen tittar nästan igenom. Vid Shurislottet, Shurijo, öppnade sig dock himlen igen och regnet började vräka ner. Äntligen väder som lever upp till årstiden!


Från Shurislottet härskade riket Ryukyus kung under flera århundraden (Okinawa kallas fortfarande Ryukyuöarna), ända fram tills riket införlivades i Japan under 1800-talets senare hälft. Slottsområdet består av flera områden med spännande historia. Maffigast var rummet där kungen talade till folket vid nyårsfirandet, med en väldig tron och vackra utsmyckningar. Men också enklare delar av slottet var väl värda besöket, som traditionella rum för tecermonier och lokaler för mer officiella göromål.

Ännu tyngre regn kantade vägen vidare norrut på Okinawaön. Målet för utflykten var bästa pizzastället i trakten, Cafe Kajinho, beläget i Motobu med fantastisk utsikt över Östkinesiska havet. Efter att ha åkt förbi åtskilliga nudelrestauranger och en närapå bortregnad liten väg uppför djungelbeklädda sluttningar var vi framme. Pizzan, på Kawas inrådan blev det en vackert röd fruktdrink till, var verkligen något extra, inte minst för att vi var så vansinnigt hungriga. Innan vi hinner tillbaka till bilen går mitt paraply sönder och regnet fortsätter att vräka ner. Men på vägen tillbaka till Naha via Nago lättar det på lite. Vågar man hoppas på bättre väder imorgon?

Etiketter: