Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

18 juni 2007

Måndag igen


Först frukost, sedan förberedelser inför dagens besök på det nybyggda sjukhuset i Naha. Kawa hade lite grejor han ville gå igenom, men vi blev klara i god tid och hann med lite sightseeing. Så här borde alla måndagar vara. Vi besökte den kungliga trädgården Shikina-En, det nästa största residenset som kungafamiljen för det gamla Ryukyuriket. Att kliva ur den luftkonidtionerade bilen in i den heta, fkutiga regnskogsliknande trädgården var en chock, särskilt i affärsuniformen svart kostym och slips. Småregn till trots, fick vi en trevlig, men svettig, timmes promenad i sagolik miljö.


Ett par timmar senare är vi klara på sjukhuset, som också huserar öns barnklinik, och har hunnit träffa en radda viktiga personer, en chefstekniker, överläkaren på röntgen och en av Japans vassaste hjärnkirurger och fler därtill. Eftersom vi hade skippat lunchen blev det nu tidig middag. Dags för Steak Okinawa Style, vilket innebar en rejäl entrecote på 250 gram och traditionellt västerländska tillbehör, den inledande grönskassoppan undantagen. Köttet, som tydligen importeras från Australien, var mört och blodigt. Kalas, både för gommen och plånboken.


Dags att fara tillbaka till Tokyo för en sista arbetsdag. Incheckningen till flyget gick så snabbt och smidigt att vi hann slappa i loungen nästan två timmar. Strax före midnatt kändes det sedan skönt att vara framme på hotellet och få ta sig en välbehövlig dusch.

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Johan Scharf said...

Ser fint ut i den kunliga trädgården. Men det är en sak jag undrar över vad är en "fruktost" ;-)

9:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home