Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

02 juli 2007

Herrfest på Torrön


Sommarens herrfest gick lördagen den 30 juni 2007 av stapeln på Torrön i Västerviks skärgård. Här driver Christer och Yvonne Lindberg en liten anläggning med med möjlighet till övernattning i bekväma stugor. Vi aktiverade oss med en femkamp: prickskytte med pilbåge, blåsrör, varpastenar och frisbee och avslutnnigsvis kajakpaddling. Arrangör Fredrik vann tämligen bekvämt, medan denne skribent fick nöja sig med en mindre ärorik bottenplacering.


Efter hårt tävlande satt det perfekt med tvagning i det stora vedeldade badkaret och den lika vedeldade bastun. Efter att ha svettats var ett dopp i en 16-gradig Östersjö riktigt uppfriskande. Lokalt rökt böckling och immig pilsner gjorde knappast tillvaron svårare.


Vi hann med att äta en rejäl middag också. Fem kilo revbensspjäll hade förberetts redan hemmavid genom att kokas i rökdoftande buljong. Efter kryddning och pensling med Tiger Sauce fick köttet sedan fin yta på grillen på bryggan nere vid vattnet. Men fem kilo kött, i sällskap av klyftpotatis, sallad och två såser var ingen match för nio halvsvultna herrar i sina bästa år. Recepten finns på Pumpernicklarnas eminenta blogg.



Sedan, nattsudd till frampå småtimmarna. Så här dags hade vädret återhämtat sig från eftermiddagens regnskur och skärgården låg bedövande vacker framför oss. Deltagare på sommarens herrfest var Peter Andersson, Fredrik Linderson, Johan Scharf, Magnus Grimsell, Jan Karlsson, Martin Börjesson, Magnus Kandlow, Jörgen Pettersson och Richard Linderson.



Fler bilder hittar ni på Picasa, Peters bilder och Jannes.

Etiketter: