Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

12 augusti 2007

Bjänleden


Vårt andra besök på Bjänleden gick i blötans tecken. Det hade regnat under natten och vi var blöta om fötter och ben redan efter ett par kilometer. Det var dock varmt och vindstilla så det var ingen risk att vi skulle frysa.

Leden, en åtta kilometer lång vandring genom kulturbygd i regi av Vreta Klosters Hembygdsförening, bjuder på omväxlande natur. Vandringen kantas av massor med
lingon, blåbär och inte minst svamp. Vi fick ihop nästa två liter kantareller och trattisar utan att behöva lämna leden mer än några få meter.

En brist med Bjänleden är den bitvis alltför täta ungskogen som tränger sig på, bland annat i en kraftledningsgata. I övrigt har vi bara gått att säga om turen, särskilt så här i augusti med mogna bär och svampar.

För att komma till Bjänleden åker man från Linköping förbi Berg och Stjärnorp för att sedan svänga vänster mot Bjäsäter. Karta med beskrivning över historien för platserna längs leden finns att köpa i kvarnbyggnaden vid starten i Bjäsäter.





Etiketter: ,