Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

01 oktober 2007

New York, New York

Måndagen är i stort sett en resdag, men vi hinner uppleva kul grejor också. Det börjar lite oroväckande när flykaptenen strax efter ombordstigning på Arlanda meddelar att ett tekniskt fel med planets loggbok behöver fixas. 90 minuter senare kommer vi till slut iväg. När vi landar på Newark får vi möjlighet att hämta in lite tid. Jeremy, vår granne ombord på planet, hämtas av sina föräldrar på flygplatsen och erbjuder oss skjuts in till Manhattan. Överraskade men tacksamma accepterar vi. Snabbare och smidigare transfer får man leta länge efter, och nästan gratis blev det dessutom.

Efter incheckningen på Grand Union Hotel New York (34 East 32nd Street) ger vi oss ut på stan en sväng. Klockan är bara 4 på eftermiddagen och affärerna fortfarande öppna många timmar. Vi går ner längs Park Avenue och vidare på Broadway söderut genom SoHo till J&R vid City Hall Park, en promenad på drygt en timme. Enligt tips vi fått ska J&R vara stället att handla kamera på, men det är otroligt utplockat där och vi får gå därifrån tomhänta. Tunnelbanan tar oss snabbt till Grand Central. På TGI Friday vid Time Square kaäkar vi en god och mycket mättande middag, varefter vi besöker Empire State Building. Trots att både jag och Hanna varit i New York förut har vi båda missat detta måste bland sevärdheter. Utsikten så här dags på kvällen är makalös med alla ljus som breder ut sig ända till horisonten. Klockan 9 stupar vi i säng, efter en lång men tillfredsställande dag.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger linderson said...

Hej broder och svägerska. Kul att läsa att ni kommit på plats och att allt är till belåtenhet. Ser fram mot flera blogganteckningar från er. Är lite avundsjuk... skulle gärna också åka en sväng "over there" ! ;-)
Men jag får nöja mig med en stundande Thailandsresa om 8 veckor. Ha det bra Hälsar Fredrik, Camilla och Linus

8:04 em  
Blogger Roger said...

Hej på er! Jag är riktigt avundssjuk på er. Njut av resan!

Glöm inte besöka Seinfelds cafe (Tom's) vid Broadway och 112th. Man nästan väntar sig att Kramer ska storma in när man sitter där...

Ha det riktigt bra
Roger

10:16 fm  

Skicka en kommentar

<< Home