Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

28 augusti 2007

Chris Cornell live i Stockholm


Tungt! Chris Cornell live i Globens annex var mycket tyngre än väntat, med en låtlista som dominerades av material från Soundgarden-eran. Chris Cornells senaste skiva Carry On representerades av rockern No Such Thing, Bond-stänkaren You Know My Name, poppiga Arms Around Your Love och Michael Jackson-covern Billie Jean i en fullkomligt fantastisk ackustisk version. Jag, och kanske många med mig, saknade visserligen finstämda nummer från solosläppen (inget från Euphoria Morning spelades över huvud taget), men det är också min enda egentliga invändning mot låtvalet för kvällen.

Vi bjöds på en dynamisk adrenalinkick med smakprov från större del av Cornells karriär. Det tog några låtar innan bandet verkligen kom upp i varv, men de inledande Soundgarden-numren pumpade igång publiken på ett sätt som snart fick igång musikerna på scenen. Cornells röst är legendarisk, uppskattad för att vara känslig såväl som rå beroende på vad som krävs, och nu inte bara höll rösten genom hela konserten, den låter lika bra som någonsin. Nedan följer låtlistan för kvällen.

Let Me Drown
Outshined
Show Me How to Live
No Such Thing
You Know My Name
Say Hello to Heaven
What You Are
Rusty Cage
Billie Jean (ackustisk)
Fell On Black Days (ackustisk)
Like a Stone (ackustisk)
Doesn't Remind Me (första halvan akustisk)
Cochise
Spoonman
Arms Around Your Love
Black Hole Sun
Jesus Christ Pose
Extra:
Seasons
Be Yourself
Burden in My Hand
Slaves and Bulldozers / Whole Lotta Love

Etiketter: ,