Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

08 april 2008

Middag på Bello's

Den trevliga traditionen att bjuda den äkta hälften på födelsedagsmiddag lever vidare i Casa Andersson. Det var min tur att fylla, Hannas att bjuda och hon valde Bello's som destination för kvällen. Extra trevligt att restaurangen var mer eller mindre fullsatt med tanke på att det var en vanlig tisdagkväll. Bello och hans personal såg till att servicen var på topp.

Vinet vi rekommenderades till maten var kalas, Bliss 2006 Pinot Noir, Sonoma County. Maten var likaledes mycket god och vällagad. Hanna åt hummerbisque med Armangac till förrätt, kräftfylld rödtunga med chablisås, pommes duchesse samt sauterad pak choi till huvudrätt och creme brulee som dessert. Peter satsade istället på halstrad anklever med confit på ingefära, honungsvinäger samt rostad brioche som förrätt, kalventrecôte med bearnaisesås, calvadossky, tomatconfit samt dauphinoise a la normand som varmrätt och chokladfondant med calvados- och mascarponecreme som dessert.

Mätta och belåtna promenerade vi sedan genom ett regnigt Linköping ... till bussen. Kaffet tog vi hemma i soffan. En perfekt avslutning på en perfekt middag.

Bello's
Apotekaregatan 8, Linköping
013-104126

Etiketter: ,