Middag på Bello's
Den trevliga traditionen att bjuda den äkta hälften på födelsedagsmiddag lever vidare i Casa Andersson. Det var min tur att fylla, Hannas att bjuda och hon valde Bello's som destination för kvällen. Extra trevligt att restaurangen var mer eller mindre fullsatt med tanke på att det var en vanlig tisdagkväll. Bello och hans personal såg till att servicen var på topp.
Vinet vi rekommenderades till maten var kalas, Bliss 2006 Pinot Noir, Sonoma County. Maten var likaledes mycket god och vällagad. Hanna åt hummerbisque med Armangac till förrätt, kräftfylld rödtunga med chablisås, pommes duchesse samt sauterad pak choi till huvudrätt och creme brulee som dessert. Peter satsade istället på halstrad anklever med confit på ingefära, honungsvinäger samt rostad brioche som förrätt, kalventrecôte med bearnaisesås, calvadossky, tomatconfit samt dauphinoise a la normand som varmrätt och chokladfondant med calvados- och mascarponecreme som dessert.
Mätta och belåtna promenerade vi sedan genom ett regnigt Linköping ... till bussen. Kaffet tog vi hemma i soffan. En perfekt avslutning på en perfekt middag.
Bello's
Apotekaregatan 8, Linköping
013-104126
Vinet vi rekommenderades till maten var kalas, Bliss 2006 Pinot Noir, Sonoma County. Maten var likaledes mycket god och vällagad. Hanna åt hummerbisque med Armangac till förrätt, kräftfylld rödtunga med chablisås, pommes duchesse samt sauterad pak choi till huvudrätt och creme brulee som dessert. Peter satsade istället på halstrad anklever med confit på ingefära, honungsvinäger samt rostad brioche som förrätt, kalventrecôte med bearnaisesås, calvadossky, tomatconfit samt dauphinoise a la normand som varmrätt och chokladfondant med calvados- och mascarponecreme som dessert.
Mätta och belåtna promenerade vi sedan genom ett regnigt Linköping ... till bussen. Kaffet tog vi hemma i soffan. En perfekt avslutning på en perfekt middag.
Bello's
Apotekaregatan 8, Linköping
013-104126
Etiketter: Mat, Restauranger
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home