Min bilder
Namn:
Plats: Linköping, Sweden

Peter är en medelålders datavetare med tinitus och brinnande intresse för kul kultur som film, tv-serier, musik, mat och böcker. Han är gift med Hanna och pappa till Ines, Albin och Alexandra. Motion är en självklar del av Peters tillvaro, som kallar sig själv löpare snarare än joggare. Denne självlärde, allätande filmtyckare har skrivit dvd-recensioner för dvdforum, men nöjer sig numer med att logga sedda filmer på sin filmlogg.

08 oktober 2009

Allt om min mamma

Pedro Almodovars film Allt om min mamma (Todo sobre mi madre, 1999) har anpassats till teaterscenen av Samuel Adamson. Pjäsen hade sin urpremiär på Old Vic Theatre i London 2007. Östgötateaterns version, i regi av Tereza Andersson, befolkas mestadels av skådespelare som vi känner sedan tidigare, från scenen i Linköping eller från rikstäckande TV.

Hur funkar då "film på teater"? Alldeles utmärkt! Det hela är välspelat, snyggt, dramtatisk och inte minst roligt. Jesper Barkselius drar många skrattsalvor ur publiken i rollen som transan Agrado. Det är en häftig känsla när de mest grova repliker levereras med sådan självklarhet. Det svärs, knarkas, sups och röks så det står härliga till. Inte en enda gång blir det för mycket, och det måste vara svårt att få till.

Kort sagt, vilket prima sätt att fira 3-årig bröllopsdag, detta teaterbesök.